DAF originalna maziva

Sigurnost, pouzdanost i optimalni povrat uloženog

Svaki DAF kamion koji siđe s proizvodne trake već je prošao dug put tijekom  razvojnog procesa i testiranja. Takvim pristupom postigli smo da svi naši kamioni zadovoljavaju visoke standarde u pogledu sigurnosti, pouzdanosti, performansi, operativnih troškova i zaštite okoliša. Iste standarde smo postavili i za DAF originalne rezervne dijelove, omogućujući Vam da  ostvarite maksimalnu učinkovitost i  povrat uloženog od vašeg kamiona i tvrtke.

DAF Maziva su integralni dio u ponudi DAF-ovih originalnih rezervnih dijelova i čime  korisnicima DAF-ovih vozila pružimo punu uslugu. Zahvaljujući širokoj paleti proizvoda, možemo ponuditi DAF maziva za sve modele PACCAR motora.

DAF Maziva pokrivaju kompletnu gamu motornih ulja, od visokoučinkovitih do rentabilnih koji smanjuju potrošnju goriva, kako mineralnih tako i sintetičkih maziva. Maziva za pogonsku liniju isto tako čine važan dio ponude DAF Maziva, uključujući ulja za manualne ili automatske mjenjače i diferencijale. Kompletnu ponudu zaokružuje i dostupnost svih vrste rashladnih tekućina.

Da bi zadovoljili DAF-ove visoke standarde, sva dostupna DAF Maziva ispunjavaju pet temeljnih zahtjeva.

DAF-Lubricants-Longlifecoolant1. Podmazivanje

Svi metalni dijelovi motora gibaju se velikim brzinama i konstruirani su s vrlo malim tolerancijama zračnosti. Učinkovito podmazivanje je vrlo važno.

2. Brtvljenje

Premda je tolerancija između klipa I cilindra motora vrlo mala, još uvijek postoji zračnost. Ulje pomaže da se zračnost zabrtvi, čime se održava kompresijski omjer i snaga motora.

3. Hlađenje

Manje poznata ali vitalna funkcija koju ulje ima u motoru je prijenos topline. Prenosi toplinu s ključnih mjesta na motoru do hladnjaka ulja i na taj način hladi motor.

4. Čišćenje

Aditivi u ulju sprečavaju formiranje gareži na vrućim površinama motora. Na ovaj način održavaju dijelove motora čistim, naročito klipove i prstene klipova.

5. Prevencija hrđanja

Izgaranje u motoru stvara kiseline čime uzrokuje hrđanje I koroziju. Specijalni aditivi u ulju neutraliziraju te kiseline sprječavajući pojavu korozije.

Katalog dodatne opreme

DAF-XF-EURO-6-ACCESSORIES-200pxZa pregled cjelokupnog asortimana dodatne opreme za Vaš DAF prelistajte katalog.