Testnim vožnjama “Ride & Drive” u belgijskim Ardenima DAF predstavio novu generaciju modela Euro 6 CF i LF specijaliziranim medijima iz cijele Europe

Modeli nove generacije Euro 6 CF i LF vozila svečano su predstavljeni javnosti u travnju 2013. godine na “Commercial Vehicle Show” u Birminghamu u Velikoj Britaniji. Slijedno toj premijeri, početkom listopada DAF je organizrao specijalizirani događaj “Ride &Drive new Euro6 LF and CF” na koji su u etapama pozvani eminentni stručni časopisi iz svih europskih zemalja. Iz Hrvatske su, u organizaciji TTI – DAF službenog zastupnika, ovom događaju  prisustvovali i dvoje naših novinara:  g. Goran Vrga iz časopisa Kamion&Bus te g. Dražen Zečević iz časopisa Lastauto Omnibus.

Sam događaj organiziran je na tri različite rute u belgijskim Ardenima, u blizini poznatih toplica Spa i najslavnijeg trkališta u povijesti Formule 1 Spa-Francorchamps. Svi testni kamioni različitih verzija mogli su se isprobati na 36 i 43 kilometarskim dionicama, koje su sadržavale  sve transportne prometne situacije –  autoceste s nagibima i usponima, gradske, dvosmjerne i uske planinske ceste.

Za test je bilo dostupno pet verzija novog LF-a s različitim nadogradnjama, od klasičnog furgona do kipera. Nova generacija CF kamiona predstavljena je sa sedam vozila u različitim konfiguracijama tegljača sa poluprikolicama i solo. Iako je naglasak ove prezentacije bio na modelima CF i LF novinari su mogli isprobati i jedan XF Euro 6 s novim MX-11, 10.8-litarskim motorom snage 440 KS.

Sama ponuda motora u predstavljenim vozilima bila je bogata. Od najmanjeg četiricilindričnog iz serije PX5 sa 150 KS do šestcilindričnog MX13 od 510 KS. Naravno, najinteresantniji su bili modeli sa Euro 6 PACCAR MX-11 motorom, obzirom da je ovo bila i njegova prva praktična prezentacija. Testni modeli bili su opremljeni od petstupanjskih ručnih mjenjača do automatskih sa 16 razina.

Ukupno gledano u jednom testnom danu za specijalizirane novinare ondje je bilo pravih poslastica, čemu svjedoči i činjenica da se za dobar test riskirao i bogat ručak…

Podijelite stranicu

Pozivamo vas da podijelite našu stranicu sa drugima.