Prodaja kamiona marke DAF ponovno raste na Europskom tržištu

U 2010. godini DAF je ponovno ojačao svoju poziciju na europskom tržištu kamiona. U teškoj klasi (iznad 15 tona) DAF je dostigao 15,2% tržišta u Europskoj uniji. U pogledu volumena prodaje DAF je zauzeo čvrsto treće mjesto među sedam europskih proizvođača i na dobrom je putu da u sljedećem srednjoročnom razdoblju dostigne 20% tržišta.

Samo prije 10 godina DAF je bio najmanji od sedam proizvođača kamiona u teškom segmentu. Sada, sa tržištem od 15,2% DAF je dosegnuo čvrsto treće mjesto (2009: 14,8%). U Nizozemskoj, Belgiji, Velikoj Britaniji, Češkoj, Poljskoj, Portugalu i Mađarskoj DAF je lider na tržištu. U Njemačkoj i Italiji DAF je najjači uvozni brand kamiona.

Glavni zadatak DAF Trucks Russia je buduća ekspanzija prisutnosti DAF-a na tržištu ruske federacije. Ključni dio tog zadatka je daljnje jačanje i širenje servisne mreže, koja se trenutno sastoji od DAF Truck Sales & Service delaera u Moskvi, St. Petersburgu te DAF Service Dealera u Smolensku i Yekaterinburgu. Cilj je u dolazećim godinama proširiti mrežu na oko 20 lokacija kako bi se pokrila ova ogromna zemlja.

Prethodne godine u 27 zemalja Europske unije (plus Norveška i Švicarska) registrirano je ukupno oko 183.000 novih kamiona iznad 15 tona. To predstavlja povećanje od 9% u odnosu na 2009. godinu kada je bilo registrirano oko 168.000 novih kamiona. Predviđanja su da će ove godine na tržištima europske unije 27+2 biti registrirano između 220.000 do 240.000 novih kamiona.

U većini zemalja Europe DAF je realizirao povećanje tržišnog udjela 2010. godine. U Nizozemskoj je DAF povećao tržišni udjel sa 33,3% na 34,7%, u Belgiji sa 18,5% na 22,2%. U Njemačkoj, najvećem europskom tržištu kamiona, DAF je povećao udjel sa 10,6% na 11,1%., a u Francuskoj na 14,6% te u Španjolskoj na 14,4%. Također u zemljama centralne i istočne Europe DAF je ojačao svoju poziciju na tržištu; u Češkoj je povećao udjel sa 15,5% na 20,9% a u Poljskoj drži 19,3% tržišta.

“Naš uspjeh je rezultat moderne game različitih tipova vozila i vrlo profesionalne organizacije servisne mreže”, rekao je g. Ron Bonsen, član uprave DAF Trucks N.V. za marketing i prodaju. “Na kraju je vrlo važan kompletan nivo i gama usluga koje stoje iza proizvoda, a garantiraju maksimalnu dostupnost vozila i niske operativne troškove u svim prilikama za optimalno zadovoljstvo korisnika DAF vozila”.

Podijelite stranicu

Pozivamo vas da podijelite našu stranicu sa drugima.