Novi DAF XF i CF proglašen je međunarodnim kamionom godine 2018.

Srijeda, 22. studeni 2017. Eindhoven, DAF Trucks N.V.

Novi DAF XF i CF proglašen je međunarodnim kamionom godine 2018. od strane neovisnog žirija vodećih novinara specijaliziranih magazina iz 23 europske zemlje.

 

Ova prestižna nagrada europske kamionske industrije dodijeljena je DAF-u od strane gospodina Gianenrica Griffina, predsjednika međunarodnog žirija na izložbi gospodarskih vozila Solutrans u Lyonu.

 

Novi DAF XF i CF predstavio je kompletno novu pogonsku liniju sa visoko učinkovitim motorima, mjenjačima i pogonskim osovinama. DAF je također predstavio i novi kompaktni sustav za obradu ispušnih plinova, sofisticirani software i aerodinamičke optimizacije. Sve ove inovacije rezultirale su sa impresivnim smanjenjem potrošnje goriva i emisije CO2 plinova od do 7%. Nove konfiguracije vozila donose uštede u masi vozila čak do 300kg što doprinosi povećanju utovarnih kapaciteta za korisnika.

 

Novi standard u ukupnim performansama

„DAF postavlja nove standarde u ukupnim performansama vozila“ rekao je g.Gianenrico Griffini, predsjednik međunarodnog žirija za izbor kamiona godine koji broji 23 člana iz najutjecajnijih magazina iz cijele Europe. „Nadalje, ova godišnja nagrada dodjeljuje se novom modelu kamiona koji predstavlja najveći doprinos efikasnosti cestovnog prometa. Bazirana je na nekoliko važnih kriterija kao što su tehnološke inovacije, komfor vozača, sigurnost cestovnog prometa, vozne osobine, ekonomičnost potrošnje goriva, utjecaj na okoliš i ukupni troškovi vlasništva. Sa predstavljanjem novih CF i XF modela DAF je postavio nove standarde u pogledu efikasnosti pogonske linije i sveukupnim performansama“-zaključio je g.Griffini.

 

Veliko priznanje

Predsjednik DAF Trucks-a Preston Feight zahvalio je svim zaposlenicima (njih 10.000) DAF-a za njihov izvrsni doprinos u razvoju i proizvodnji novih DAF vozila. Feight je rekao „ Novi XF i CF predstavljaju čisto savršenstvo, dizajnirani su kako bi povećali učinkovitost i profitabilnoast svojih kupaca i korisnika. Nagrada za međunarodni kamion godine 2018. je također veliko priznanje za sve naše zaposlenike, dobavljače, zastupnike i servisere diljem Europe.“

Nagradu primio i zastupnik DAF-a u Hrvatskoj - TTI d.o.o.

U organizaciji stručnog časopisa Kamion&Bus, u sklopu stručnog skupa Eurotrans forum 2017., održana je svečana dodjela nagrade International truck of the year 2018. Časopis Kamion&Bus jedini je sa ovih prostora koji je član međunarodnog žirija za dodjelu ove prestižne nagrade, a član žirija je ugledni stručnjak prof. dr. sc. Dubravko Majetić.

U ime TTI d.o.o. – DAF Hrvatska, nagradu je preuzeo direktor Danijel Bujanec.

Podijelite stranicu

Pozivamo vas da podijelite našu stranicu sa drugima.