Kontinuirano usavršavanje stručnog znanja naših djelatnika

Živimo u 21. stoljeću i razvoj tehnologija te znanosti općenito u punom je zamahu. Danas je malo stvari prepušteno slučaju i gotovo da nema stvari i pojava kojima se neki od istraživačkih timova ne bave.

Tako je i u industriji proizvodnje teretnih vozila i rezervnih dijelova za iste. U današnja vremena, između ostalog, sve više pažnje pridaje se zaštiti okoliša te razvoju uređaja za smanjivanje emisije štetnih čestica koje pogonski motori proizvode kao nuspojavu i koje onečišćuju prirodu.

Razvoj tehnologija i pojavljivanje novih uređaja i sklopova na tržištu rezultira i stalnom potrebom za nova školovanja ljudi koji su na bilo koji način povezani sa prodajom, ugrađivanjem ili servisiranjem istih.

DAF Trucks Eindhoven vodi stalnu brigu o neprestanom usavršavanju svojih zaposlenika kao i lokalnih dealera koji predstavljaju DAF na svom tržištu. Unutar DAF sistema ustanovljeno je kompletno praćenje školovanja svakog zaposlenika na različitim razinama i sve je popraćeno određenim certificiranjem onih koji uspješno polože zadana testiranja.

U protekle dvije godine DAF Trucks Eindhoven pokrenuo je i novi projekt TTT (Train The Trainer program) koji je zamišljen na način da centralno organizira školovanje trenera a koji će kasnije biti zaduženi za prenošenje znanja zaposlenicima u svojim domicilnim državama.

Tako je, krajem 2011. godine, i jedan od naših zaposlenika, Damir Vuk zaposlen na mjestu Parts Manager, zajedno sa prvom grupom polaznika iz različitih zemalja (Bugarska, Malta, Turska, Južna Afrika, Izrael, Grčka, Singapur) uspješno završio cijeli niz modula sa različitim temama vezano uz rezervne dijelove kao i općenito o DAF organizaciji. Time je postao licencirani trener za direktno prenošenje znanja našim sadašnjim zaposlenicima kao i budućim stručnjacima koji će se tek priključiti našem timu.

Isto tako, Damir je početkom ove godine, u veljači, krenuo u novi krug školovanja sa kolegama iz drugih zemalja (Rusija, Novi Zeland, Rumunjska, Izrael, Gruzija, Slovenija, Litva, Kazakstan, Estonija) gdje će u narednom razdoblju od otprilike dvije godine obrađivati nove teme vezano uz rezervne dijelove, a koje će trebati prenijeti našim djelatnicima.

Osim za rezervne dijelove, DAF ove godine pokreće još nekoliko TTT programa vezano uz prodaju kamiona i servis pa će tako i naši Sales Manager i Workshop Manager  također sudjelovati na istima.

Dakle, DAF konstantno vodi brigu o neprestanom školovanju i napredovanju svojih djelatnika i na taj način podiže kvalitetu te pruža najbolju moguću podršku svojim kupcima, bilo preko prodaje vozila, rezervnih dijelova ili servisnih usluga.

Podijelite stranicu

Pozivamo vas da podijelite našu stranicu sa drugima.