SAVRŠENA OSNOVA ZA NADOGRADNJU

Mala težina neopterećenog vozila i visoka nosivost smještaju novi LF u vrh klase, što za vaše poslovanje predstavlja čistu zaradu. Zahvaljujući modernoj, čvrstoj i laganoj šasiji novi LF iznimno je robustan i prilagodljiv.

Potpuno optimirani ovjes

Novi LF pruža iznimno udoban doživljaj vožnje. Prednji ovjes potpuno je optimiran kako bi pružao savršen omjer prigušenja, bočne stabilnosti i krutosti. Prednje osovine (od 3,6 do 7,5 tona) imaju veliku nosivost kako ne bi došlo do preopterećenja, što je posebno važno pri djelomičnom utovaru. A nedostižnu upravljivost omogućuje najmanji polumjer okretanja u segmentu.

Osovine visokih performansi

Zahvaljujući ponuđenom izboru stražnjih osovina i sklopova sekundarne redukcije model LF možete optimirati za svaku primjenu. Osovine su razvijene za vrhunske performanse, duge servisne intervale i maksimalnu udobnost u vožnji: od najlakše osovine SR 5.10 za 5 tona do stražnje osovine SR1344 za 13 tona koja osigurava povećanu nosivost modelima LF za 19 tona. Za gotovo sve izvedbe osovina u opciji je dostupna blokada diferencijala — za maksimalnu vuču i upravljivost vozila, bez obzira na uvjete.

Još veća opteretivost

LF zahvaljujući širokom rasponu duljina šasija i međuosovinskih razmaka već ima najveću opteretivost u klasi. Na novom LF modelu međuosovinski razmaci prošireni su do 6,90 metara. To omogućuje duljinu tereta veću od 9 metara, što je jedinstveno u ovom segmentu. Dulji međuosovinski razmaci vozilu omogućuju i veću zapremninu goriva, do 1240 litara, što je jedinstveno u klasi. Zbog toga novi LF model ima veliki radni doseg koji vozaču omogućuje zaustavljanje na najjeftinijoj benzinskoj crpki.

Vrhunska kompatibilnost s nadograditeljima

Novi LF također obuhvaća inovacije koji poboljšavaju kompatibilnost s proizvođačima nadogradnji. One uključuju nove, tvorničke programe za module za karoseriju (Body Attachment Module, BAM) koji omogućuju brzu, jednostavnu ugradnju različitih nadogradnji, podizača na stražnjem dijelu, samoistovarnih rampi, dizalica i druge opreme. Uz to, više kombinacija međuosovinskih razmaka i stražnjih prevjesa omogućuju veću prilagodljivost. Na taj način šasije se tijekom proizvodnje mogu konfigurirati za sve vrste karoserija i nadogradnji.