Izvrsna pogonska linija

U distribucijskom prijevozu važna je svestranost ponude različitih rješenja. Stoga tvrtka DAF novi LF nudi sa jedinstvenim rasponom motora, mjenjača i prijenosnih omjera stražnje osovine kako biste dobili najbolji kamion za posao. Bez obzira na izbor, najviša pouzdanost i učinkovitost goriva, izvrsne performanse, niske emisije i neusporediva udobnost za vozača standardni su na svakom novom LF-u.

Snažni motori

Za novi LF dostupna je široka ponuda motora. Ona obuhvaća snažni četverocilindrični PACCAR PX-5 od 4,5 litara i šesterocilindrični PACCAR PX-7 od 6,7 litara. Zahvaljujući novom softveru i optimiranom upravljanju toplinom i zrakom povećan je maksimalni okretni moment koji se na oba motora razvija pri nižem broju okretaja.

Brži prijenosni omjer

Novi i brži prijenosni omjeri stražnje osovine omogućuju niži broj okretaja motora. Uz poboljšanja motora, ishod je ušteda
goriva do 6%. Dostupna je i nova izvedba s kompaktnim četverocilindričnim motorom PACCAR PX-4 od 3,8 litara.

Ekonomičan i tih

Dakako, motori PACCAR PX ispunjavaju najnovije zahtjeve za emisije. Štoviše, zahvaljujući kompaktnoj konstrukciji s raznim komponentama integriranima u blok motora i glavu cilindra motori su iznimno tihi, što doprinosi udobnosti vozača.

Iznimno učinkoviti mjenjači

Za postizanje maksimalne učinkovitosti za novi LF nudimo širok izbor ručnih, automatiziranih i automatskih mjenjača s 5, 6, 9 i 12 stupnjeva prijenosa. Automatizirani mjenjač Allison od sada je dostupan i na najjačim izvedbama novog LF modela od 19 tona.

LF City

Najvažnija inovacija predstavljena s novim LF-om je novi 3.8 litarski PACCAR PX-4 motor koji je dostupan za verziju novog LF-a mase do 7,5 tona. DAF je predstavio ovaj novi motor posebno razvijen za LF City za laku distribuciju u urbanim područjima, za koju je motor zapremine ispod 4.0 litre optimalan izbor.

Tiha izvedba

Posebna tiha izvedba jedinstvena je na tržištu i otvara dodatne mogućnosti distribucije u urbanim okruženjima. Zahvaljujući nizu pametnih tehnologija koji obuhvaćaju i poseban softver motora, buka u “tihom načinu rada” ograničena je na maksimalno 70 dB(A). Stoga je novi LF idealan za utovar i istovar u gradskim područjima u kojima se primjenjuju večernja, noćna ili jutarnja ograničenja buke.

Radni listovi

Motor PACCAR PX-4

Motor PACCAR PX-5

Motor PACCAR PX-7