NOVI LF

Pure Excellence

Nadahnuti filozofijom učinkovitosti prijevoza tvrtke DAF, popularnom modelu LF dodali smo brojne inovacije kako bismo prijevoz za distribuciju podigli na novu razinu izvrsnosti.

 • široki raspon poboljšanja pogonske linije
 • luksuznu novu unutrašnjost
 • fantastičan novi vanjski dizajn
 • opsežnu ploču s instrumentima
 • poboljšanu preglednost za vozača

Zahvaljujući svemu tome novi LF premašuje u klasi najvišu pouzdanost, izdržljivost, upravljivost i udobnost naših euro 6 kamiona. Još veća nosivost i učinkovitost čine novi LF vodećim kamionom za distribuciju za transportne tvrtke i vozače. Ukratko: Pure Excellence.

DAF Transport Efficiency drives Pure Excellence

LF donosi prednosti poput najviše nosivosti u industriji, nedostižnu upravljivost i vrhunsku izdržljivost, udobnost i praktičnost za vozača. Uspješni kamion za distribuciju tvrtke DAF sada smo poboljšali za dodatni korak kako bismo još više povećali isplativost.

Ishod je novi LF.

DAF Transport Efficiency

0

% manja potrošnja goriva

0

wheelbase/rear overhang variants

0

km servisni intervali

Opširnije

Vodeći u uštedi goriva

 • Dostupna je i nova izvedba s kompaktnim četverocilindričnim motorom PACCAR PX-4 od 3,8 litara
 • Brži prijenosni omjeri stražnje osovine omogućuju niži broj okretaja motora
 • Automatizirani mjenjač Allison od sada je dostupan i na najjačim izvedbama novog LF modela od 19 tona

Za novi LF dostupna je široka ponuda motora. Ona obuhvaća snažni četverocilindrični PACCAR PX-5 od 4,5 litara i šesterocilindrični PACCAR PX-7 od 6,7 litara. Zahvaljujući novom softveru i optimiziranom upravljanju toplinom i zrakom povećan je maksimalni okretni moment koji se na oba motora razvija pri nižem broju okretaja. Novi i brži prijenosni omjeri stražnje osovine omogućuju niži broj okretaja motora. Uz poboljšanja motora, ishod je ušteda goriva do 6%.

Velik raspon osovina

 • Međuosovinski razmaci prošireni su do 6,90 metara
 • Omogućuje duljinu tereta veću od 9 metara
 • Zapremnina goriva do 1240 litara što je jedinstveno u klasi i omogućuje zaustavljanje na najjeftinijoj benzinskoj crpki

S velikim rasponom međuosovinskih razmaka, optimiranim motorima PACCAR PX i mjenjačkim kutijama visoke učinkovitosti novi LF dostupan je u više izvedbi no ikada prije. Posebice optimirani za distribuciju po gradu su novi LF150 i LF170 s motorom PACCAR PX-4 i ručnim mjenjačem s pet stupnjeva prijenosa. Ovi pokretni kamioni su lakši pa ih je moguće više opteretiti.

Maksimalna dostupnost vozila

Robusni blok motora i glava cilindra iznimno su čvrsti. Lagani su, a izrađeni su za dugotrajan rad i maksimalnu pouzdanost.
Ovisno o upotrebi, mogući su servisni intervali u razmaku do 60.000 kilometara. Motori PACCAR PX također su oblikovani
za jednostavno održavanje i maksimalne performanse pri niskim troškovima pogona.

DAF usluge

Pure Excellence u učinkovitosti prijevoza nadilazi sam poboljšani kamion. Tvrtka DAF pruža cjelovito rješenje za prijevoz u obliku ponude profesionalnih usluga pomoću kojih možete o dabrati odgovarajuće vozilo, osigurati financiranje i održavati najvišu učinkovitost svoje flote.

DAF MultiSupport

Prilagodljiva usluga popravka i održavanja pruža maksimalnu sigurnost uz fiksnu cijenu po kilometru.

PACCAR Financial

Pružatelj financijskih usluga u tvrtki DAF, PACCAR Financial nudi prilagođene modele financiranja za nova vozila, rabljena vozila, prikolice i nadogradnje.

PACCAR Parts

Uz originalne dijelove tvrtke DAF i dijelove za motor tvrtke PACCAR, sustav PACCAR Parts isporučuje više od 70.000 univerzalnih dijelova TRP za sve vrste teretnih vozila i prikolica, uključujući i potrošni materijal za radionice.

DAF ITS

Naš servisni tim pruža pomoć na petnaest različitih jezika, 24 sata dnevno, 365 dana godišnje. Lokalni tehničari učinit će sve što je moguće kako bi vaš kamion brzo vratili na cestu.

DAF Driver Academy

Tečajevi za obuku vozača pomažu smanjiti potrošnju goriva, bolje predviđati i povećati sigurnost na cesti. Vozači koji dovrše naše tečajeve ostvaruju ekonomsko poboljšanje do 10% te razvijaju sigurniji i opušteniji stil vožnje.

DAF Dealer Network

Zahvaljujući našoj širokoj mreži profesionalnih prodavača i servisnih zastupnika uvijek je u blizini predstavnik tvrtke DAF koji vam kroz vijek trajanja vozila može pružiti stručnu uslugu.

DAF Connect

Povećajte svoju profitabilnost s našim vodećim sustavom upravljanja flotom.