Izvanredna sigurnost i udobnost

Novi CF i XF donose poboljšane značajke koje, uz osiguranje najviše moguće sigurnosti vozača i ostalih sudionika u prometu, također pridonose svestranosti vozila, ekonomičnosti goriva i udobnosti, bez obzira na poslovni segment.

1. Adaptivni tempomat

Adaptivni tempomat (ACC) automatski prilagođava brzinu kamiona za održavanje sigurne udaljenosti od vozila ispred.

2. Prediktivni tempomat

Prediktivni tempomat (PCC) pomoću GPS tehnologije utvrđuje točnu lokaciju kamiona i očekivane uvjete vožnje za do 2 sljedeća kilometra. Pomoću tih informacija utvrđuje idealnu brzinu unutar navedenog raspona. U kombinaciji s prediktivnom izmjenom stupnjeva prijenosa (Predictive Shifting) sustav PCC potrošnju goriva i emisije CO2 može smanjiti za 3%.

3. Upozorenje o mogućem prednjem sudaru

Upozorenje o mogućem prednjem sudaru (FCW) zvukom upozorenja i vizualnim alarmom na instrumentnoj ploči potiče vozača na djelovanje kako bi spriječio sudar.

4. Napredni sustav kočenja u nuždi

Napredni sustav kočenja u nuždi (AEBS) aktivira se kako bi usporio kamion u opasnoj situaciji.

5. Sustav za upozorenje pri izlasku iz prometne trake

Sustav za upozorenje pri izlasku iz prometne trake (LDWS) upozorava vozača na izlazak vozila iz prometne trake zbog pogreške, pospanosti ili neusredotočenosti vozača.

6. Kontrola stabilnosti vozila

Elektronički sustav kočenja obuhvaća poboljšanu kontrolu stabilnosti vozila (VSC) za sprječavanje zanošenja poluprikolice prema tegljaču i prevrtanja.

Tiha verzija

Novi CF s motorom MX-11 dostupan je u tihoj verziji s razinom buke manjom od 71 dB(A). Idealan je za distribuciju u područjima u kojima vrijede ograničenja buke u večernjim, noćnim i ranojutarnjim satima.