Mjerilo za udobnost vozača

Moderan izgled i dojam koji ostavlja unutrašnjost novih modela CF i XF predstavlja mjerilo u klasi. Budući da su novi CF i XF  najsvestraniji kamioni na tržištu, dostupne su brojne mogućnosti za prilagodbu kabine osobnom ukusu i potrebama prijevoza.

San svakog vozača

Novi CF i XF nastavljaju odlične standarde udobnosti vozača po kojima su vrhunski kamioni tvrtke DAF poznati u svijetu. Nude najveći unutrašnji prostor dostupan na tržištu, najbolje i najveće ležajeve te potpuno nov, atraktivan izgled i osjećaj. Novi CF i XF: najbolje što si vozač može priuštiti!

Nova regulacija temperature i klimatizacije

Potpuno nova upravljačka jedinica klimatizacije ističe se po udobnosti i praktičnosti. Nudi odmrzavanje jednim dodirom, ventilaciju pri parkiranju, grijanje pri parkiranju s regulatorom vremena, grijanje preostalom toplinom i automatsku recirkulaciju zraka, kao i upravljanje sa stražnje upravljačke ploče. To znači maksimalnu udobnost za vozača. Uz to, novi upravljački sustav za temperaturu i klimatizaciju iznimno je učinkovit i doprinosi najnižim ukupnim troškovima eksploatacije.

Još bolja obaviještenost vozača

Dodatno smo proširili informacije za vozača kako bismo mu pojednostavnili pravovremeno reagiranje. Atraktivna i pregledna ploča s instrumentima ima nove fontove i stil koji povećavaju preglednost. Ploča s informacijama za vozača pruža više informacija za povećanje udobnosti i učinkovitosti vozača. Za dodatno poboljšanje performansi vozača postavke su logičnije sakupljene na instrumentnoj ploči, a sustav za pomoć učinkovitosti vozača (Driver Performance Assistant, DPA) sadrži još više savjeta za ekonomičnu vožnju.

Nova unutrašnja rasvjeta najbolja u klasi

Rasvjetu u unutrašnjosti potpuno smo preoblikovali inovativnim rotirajućim prekidačem. Upravljački prekidač smješten je u središte konzole na upravljačkoj ploči i lako mu se pristupa. Vozač može odabrati različite načine rasvjete za različite uvjete vožnje i odmora, a dostupna je i funkcija prigušivanja rasvjete. Za najveću praktičnost na stražnjem je zidu smješten preklopni prekidač.

Prekidači koje može konfigurirati vozač

Pregledan i intuitivan raspored na upravljačkoj ploči olakšava njenu uporabu. Zahvaljujući pametnoj elektronici u vozilu, pojedini prekidači mogu se pozicionirati prema potrebama prijevoza i osobnim preferencama vozača. Sklopke koje može konfigurirati vozač serviserima i nadograditeljima olakšavaju ugradnju novih funkcija bez ugradnje dodatnih upravljačkih ploča.Time se postiže vrhunska udobnost vozača, kao i maksimalna učinkovitost vozila.

Unutrašnjost najbolja u klasi

Novi topli i elegantni pješčani tonovi na upravljačkoj ploči, sjedalima, zavjesama, madracima te bočnim i stražnjim zidovima unutrašnjosti daju odličan izgled u kojem se svaki vozač osjeća udobno i kao kod kuće. Nova linija Exclusive najbolja je ponuda luksuza i udobnosti. Upravljačka ploča i obloge na vratima ističu se bojom konjaka, a elegantni ventilacijski otvori aluminijskim naglascima. Okruženje za rad i život sa 6 zvjezdica.