Šasija

Šasija ima potpuno novi dizajn. Može podnijeti velika opterećenja, a pritom sama ne teži puno. Njezina velika krutost jamči izvrsne vozne karakteristike. Dijelovi su inteligentno raspoređeni s ciljem ostvarivanja najbolje učinkovitosti. To je čini savršenom osnovom za nadogradnju.

Najbolji kamion za prijevoznika

Zahvaljujući novim prednjim i stražnjim osovinama, ovjesu osovina i potpuno novoj kontroli upravljanja, model XF postavlja nove standarde po pitanju vožnje i upravljivosti. Osim toga, torzijska krutost šasije i novog ovjesa kabine doprinose izvrsnoj stabilnosti.

Šasija je lakša, ali vrlo izdržljiva. Kako bi se zajamčila velika korisna nosivost, ova izdržljiva, snažna i lagana šasija napravljena je od vrlo kvalitetnog čelika. Robusna i lagana stražnja osovina koristi sustav ovjesa Stabilink, što poboljšava upravljivost i stabilnost, a usput ne povećava težinu vozila.

Nova konstrukcija šasije

Za DAF, stvaranje što više prostora na šasiji bio je ključni element. Unatoč prisutnosti EAS-a sa SCR-katalizatorom i filterom čađe za pročišćavanje ispušnih plinova, cilj je bio da se izvede spremnik goriva s ukupnim volumenom od 1.500 litara na međuosovinskom razmaku od 3,80 metara i dovoljno prostora za ugradnju crpnih jedinica, hidrauličnog spremnika i alatne kutije. Da bi se to postiglo, akumulatori se nalaze na stražnjem dijelu šasije, a standardni 90-litarski “AdBlue” spremnik (opcija spremnik sa 140 litara) sada se nalazi ispod kabine. Zbog jednostavnijeg korištenja, može se puniti direktno iza stražnjeg dijela kabine.