Eksterijer

Sa svojim robusnim i elegantnim izgledom, novi model XF dobra je reklama za svakog prijevoznika.

Dizajn i funkcionalnost

Pri razvoju novog modela XF-a DAF je nastavio razvijati prepoznatljiv koncept kabine, poznat po svojoj prostornosti, praktičnosti i udobnosti.

  • Potpuno redizajniran prednji dio – zajedno s novim štitnicima, blatobranima i bočnim pragovima – osigurali su vrlo moderan izgled.
  • Najveća pažnja je posvećena aerodinamici i optimiziranju otpora zraka
  • Nova prednja svjetla (farovi) s LED tehnologijom, prvi puta su upotrebljeni u opremi kamiona. Ova tehnologija omogućuje kvalitetno osvjetljenje, maksimalni vijek trajanja i izrazito nisku energetsku potrošnju

Vanjska svjetla

Novi prednji farovi standardno se sastoje od H7 halogene rasvjete s integriranim suvremenim LED svjetlima za dnevnu vožnju. Prvi puta u ponudi na tržištu kamiona, LED tehnologija za prednje farove glavnog svjetala odabire se kao neobavezna dodatna oprema. LED svjetla jamče najveću vidljivost uz maksimalni radni vijek i minimalnu potrošnju energije. Po izboru, također je dostupan i sistem za pranje prednjih svjetala, kvalitetno i estetski integriran u nova prednja svjetla.

Optimalan protok zraka

Krovni i bočni spojleri mogu smanjiti potrošnju goriva i emisiju CO2 za 10 posto. Izrađeni su iznova i pažljivo prilagođeni većoj širini vozila od 2,55 metara. I

sto se odnosi i na aerodinamične blatobrane s integriranim pokazivačima smjera koji su jasno vidljivi biciklistima i pješacima radi dodatne sigurnosti.