Šasija

 Šasija Euro 6 LF je u potpunosti redizajnirana za maksimalnu čvrstoću i izvrsne vozne karakteristike, omogućavajući pri tome nisku masu praznog vozila i puno prostora za postavljanje komponenta pri nadogradnji. Šasija je u potpunosti ravna što je idealno za sve tipove nadogradnji. Povrh toga, električni sustav i elektronički sklopovi pripremljeni su za jednostavno spajanje komponenata nadogradnje. Konačno LF osigurava velik broj učinkovitih odgona snage (PTO) u opcijama na npr. kipere, kranove, smećarska vozila, snježne ralice itd.

Laka i snažna

Najznačajnija inovacija je jednostijenska konstrukcija šasije, što omogućava nisku masu praznog vozila. Za maksimalno snažnu konstrukciju korišten je visokokvalitetan čelik.

Kod većih nosivosti mogu 18 i 19-tonski modeli biti opremljeni novom 13-tonskom stražnjom osovinom, što je interesantno u državama gdje zakonski dozvoljena opterećenja prelaze 11,5 tona na pogonskoj osovini.

Praktično pozicionirane komponente

Komponente poput zračnih spremnika i elektroničke kontrole kočnica praktično su smještene na unutarnjoj strani šasije stvarajući puno slobodnog prostora za montiranje alatnih kutija, potpornih nožica i rezervnog kotača.

Laka nadogradnja

U segmentu kamiona koji pokriva DAF LF izuzetno je važna mogućnost praktične i jednostavne nadogradnje. Šasija LF-a je iz tog razloga u potpunosti ravna. Nastavci za pričvršćivanje nadogradnje su dostupni kao opcija.

Širok izbor konfiguracija šasije

DAF nudi novi LF Euro 6 u različitim težinskim kategorijama. Model s 17,5 inčnim kotačima omogučuje skupnu dozvoljenu masu od 7,5 do 12 tona s neto opterećenjem u rasponu od 4.180 do 8.300 kilograma.

Vozila s 19,5 inčnim kotačima, 14 i 16 tona šasijski modeli omogućuju neto nosivost od 9,570 do 11,570 kilograma. Osim toga, DAF također nudi i LF 14 i 16 tonske tegljače s 19,5 inčnim kotačima za maksimalne bruto kombinacije od 24 do 28 tona.

Vrh ponude u LF programu su 18 i 19-tonske šasije s 22,5 inčnim kotačima i bruto kombinacijom težine od 26 do 32 tona.

Međuosovinski razmaci

Da bi se DAF LF mogao prilagoditi svakom programu nadogradnje osigurana je velika ponuda šasija s različitim međuosovinskim razmacima. Verzije s GVWs između 7,5 i 12 tona dostupne su s osam međuosovinskih razmaka u rasponu od 3,00-5,40 metara. Za skupinu od 14 do 16 tona dostupno je devet međuosovinskih razmaka, u rasponu od 3,25 do 6,30 metara. Za modele od 18 i 19 tona, na izbor je osam različitih međuosovinskih razmaka između 3,45 i 6,25 metara.Verzija najtežeg tegljača LF ima međuosovinski razmak od 3,13 metara, odnosno 3,50 metara.