Interijer

Opušten vozač najbolji je vozač. Zbog toga je interijer novog LF-a jednake kvalitete kao i u XF-u – vodećem modelu DAF-a. Idealan radni prostor s visokim standardima kvalitete izrade interijera ultimativni je zadatak kompletnog DAF Euro 6 programa kamiona. Rezultat: optimalno radno okruženje za vozača. Zahvaljujući korištenim toplim bojama svaki vozač će se odmah u kabini osjećati kao kod kuće. Materijali i forma novog interijera praktični su i jednostavni za čišćenje. Zato unutrašnjost kabine uvijek izgleda svježe i zbrinuto.

Uđite i odvezite se

Zahvaljujući korištenim toplim bojama interijera svaki vozač će se odmah u kabini osjećati kao kod kuće.Novi DAF LF interijer nudi :

  • Potpuno prilagodljiva sjedala za optimalno i jednostavno korištenje.
  • Novu kontrolnu ploču modernog dizajna, lako pristupačnu i čitljivu sa zaslonom oštrih boja i funkcijom a istodobno informativnu sa zaslonom u boji i funkcijom DAF Driver Performance Assistant (DPA).
  • Novi višenamjenski upravljač s ugrađenim kontrolama
  • Sustav grijanja i ventilacije velikog kapaciteta za postizanje ugodnih temperatura.

Optimalna pristupačnost

Intenzivni rad u dostavnom transportu podrazumijeva stalno ulaženje i izlaženje vozača iz vozila. Zbog toga novi LF nudi maksimalnu pristupačnost i lakoću ulaska u vozilo. Zahvaljujući kutu otvaranja vratiju od 90 stupnjeva i veoma niskom podu te prikladnom osvjetljenju, pristup radnom mjestu vozača je bitno olakšan.

Sustav grijanja i ventilacije posebno je velikog kapaciteta čime se željena temperature unutrašnjosti kabine postiže u najkraćem vremenu

Kod lakših LF modela (s 17,5 inčnim kotačima), visina niskog poda zadržana je na 89 cm dok kod većih verzija LF-a s 19,5 i 22,5 inčnim kotačima visine poda iznose od 98 cm i 111 cm.

Mnogo mogućnosti pohranjivanja

Posebno u dostavnom transportu, vozač treba mnoge i praktične mogućnosti odlaganja stvari. Stoga novi LF nudi mnoge opcije odlaganja stvari. Prije svega tu je veliko spremište s mogućnošću zaključavanja na tunelu motora.

Kod LF modela opremljenog s „AS – Tronic“ automatskim mjenjačem postoji dodatni pretinac dostupan na kontrolnoj ploči do vozača za npr.račune, narudžbenice ili prijenosno računalo. Nadalje, tu su pretinci u oblogama vratiju, mreža za pohranu na stražnjem zidu kabine te dva pretinca smještena iznad vjetrobranskog stakla.

Iznad vjetrobranskog stakla na strani vozača su DIN utori za digitalni tahograf čime je lako dostupan. Proširena dnevna kabina i spavaća kabina imaju i tri dodatna pretinca na zaključavanje iza sjedala.