DAF XF Optimizer - ekonomični i štedljivi kamion

Već dugi niz godina DAF kamioni su čuveni po svojoj štedljivosti u potrošnji goriva. Usporedni testovi ekonomične vožnje, objavljivani u vodećim specijaliziranim časopisima o kamionima, svaki su put pozicionirali DAF-ova vozila na sam vrh ljestvice ekonomičnosti.

Da bismo istaknuli ove činjenice i pokazali ponovno da DAF u ponudi ima vrlo vrijedno rješenje, predstavljamo Vam akcijski model DAF XF „Optimizer”.

DAF XF „Optimizer” – provjerena pogonska linija

Učinkovitost pogonske linije doprinosi minimalnim gubicima prilikom prijenosa snage od motora na pogonske kotače, odnosno cestu.

DAF-ovi motori imaju veliki okretni moment pri niskom broju okretaja. Da bi se ova izvanredna karakteristika maksimalno iskoristila, DAF je razvio posebne omjere diferencijala pogonske osovine s jednostrukom redukcijom, na način da se dobije optimalno rješenje pogonske linije za gotovo svaku vrstu transporta.

DAF XF „Optimizer” standardno je opremljen motorom MX340 snage 460 KS od 1500 o/min i maksimalnog okretnog momenta 2300 Nm u rasponu od 1000-1410 o/min.

Omjer diferencijala 2,69 i gume na pogonskoj osovini 315/70 R 22,5 u kombinaciji s MX340 motorom, daje izuzetno ekonomičnu pogonsku liniju koja svoju maksimalnu učinkovitost postiže pri vrlo niskim okretajima, čime se postižu znatne uštede na gorivu.

Način vožnje

Vrlo važan čimbenik u postizanju ekonomičnosti vozila jest „način vožnje”. Svaki vozač koji uspijeva održati ravnomjernu brzinu vožnje i izbjegava „tjerati” motor u visoke okretaje, nagla kočenja i ubrzanja, trebat će 3-7% manje goriva.

Iz tih razloga DAF XF „Optimizer” je standardno opremljen automatskim mjenjačem “AS-tronic” i dekompresijskom motornom kočnicom “MX Engine brake”.

Kao što smo vidjeli „način vožnje” ili stil vozača može jako utjecati na potrošnju goriva, zato smo za DAF XF „Optimizer” odabrali ovu kombinaciju mjenjača i dodatnog usporivača.

Kod automatskog moda “AS-tronic” mjenjača, stil mijenjanja brzina idealno je prilagođen za maksimalnu ekonomičnost, a kad se koristi MX motorna kočnica, “AS-tronic” mjenjač automatski prilagodi broj okretaja motora prema maksimalnoj učinkovitosti kočenja. Sve ovo se događa bez utjecaja vozača, čime je izbjegnut „način vožnje” odnosno stil vozača na ekonomičnost vožnje.

Daljnjim razvojem upravljačkog programa i unaprijeđenja automatskog moda mijenjanja brzina, DAF je uveo još jednu novinu, vozač više ne može utjecati na “AS-tronic” mjenjač kad vozilo postigne određenu brzinu, odnosno, “AS-tronic” mjenjač je u tom slučaju podešen na automatski mod, bez utjecaja vozača.

Ova opcija je uvedena kao dodatna pogodnost glede povećanja ekonomičnosti vožnje za sve korisnike koji žele da „način vožnje” odnosno stil vozača što manje utječe na potrošnju goriva. Važno je napomenuti je za akcijski model DAF XF „Optimizer” ova opcija besplatna, odnosno ne utječe na krajnju cijenu vozila.

Ukupnost čini razliku

Učinkovita pogonska linija ne mora uvijek značiti i najbolju ekonomičnost ukupnog vozila pri svakodnevnoj uporabi. Zapravo, skup pojedinih čimbenika kao što su ukupna konfiguracija vozila, nadogradnje, priključnog vozila te redovnog održavanja i načina vožnje, su odlučujući za postizanje razine ekonomičnosti vožnje kamiona i prikolice.

Veličina rezervoara za gorivo može činiti razliku i omogućiti korisniku da kupuje gorivo gdje mu je najpovoljnije. DAF XF „Optimizer” opremljen je u standardu jednim rezervoarom goriva od preko 800 litara ili kombinacijom dva rezervoara zajedničkog volumena preko 1200 litara,čime korisniku osigurava da uvijek kupuje gorivo gdje mu je optimalno postižući dodatne uštede i na taj način.

Aerodinamika

Aerodinamični podesivi krovni spojler i bočni spojleri na kabini, ovisno o dimenzijama prikolice, mogu uštedjeti do 10% goriva. Bočni spojleri na šasiji mogu doprinijeti da se uštedi i koji postotak više, čak i kad su sami montirani na tegljaču, bez spojlera na kabini, mogu uštedjeti do 1,5% goriva.

Udobnost vozača

Na kraju da bi „optimalno” bilo i u svim segmentima, DAF nije zaboravio na vozača i njegov komfor i udobnost na radnom mjestu, odnosno za upravljačem DAF XF Optimizera, kao i za vrijeme odmora na udobnom krevetu.

Prostrana kabina, udoban krevet, sjedalo vozača s lumbalnim jastucima, grijačem i naslonom za ruku, klima, grijanje, telefon – handsfree s komandama na volanu, itd….., doprinose da se vozač osjeća u DAF-u kao u vlastitom domu.

DAF je oduvijek znao prepoznati potrebe vozača čime je svakako doprinio njihovoj efikasnosti i produktivnosti na radnom mjestu, povećavajući tako samu učinkovitost DAF-ovih vozila.

Podijelite stranicu

Pozivamo vas da podijelite našu stranicu sa drugima.