DAF proširuje CF seriju kamiona - dva nova 8x2 modela

DAF je proširio ponudu svoje popularne DAF CF 85 serije kamiona sa dvije 4-osovinske šasije s kabinom. Oba modela imaju 3 stražnje osovine – srednja od njih je pogonska, a prednja upravljiva. Na novom FAK CF85 modelu stražnja osovina je samo prateća dok je kod FAQ CF85 modela prateća osovina i upravljiva.

FAK CF85 modeli kamiona

DAF-ov 4-osovinski FAK CF85 model idealan je u izvedbi kamiona s dizalicom, za prijevoz istovarnih kontejnera, odnosno za poslove kod kojih je potreban visok stupanj stabilnosti tijekom utovara i istovara. Zbog toga će takvo vozilo biti korišteno za skupljanje smeća, u građevini kao i prijevozu kontejnera – za poslove za koje je potreban kran montiran iza kabine.

Stražnji troosovinski sklop na DAF FAK CF85 modelu sastoji se od upravljive vodeće stražnje osovine, pogonske osovine i prateće osovine sa dvostrukim kotačima. Obje osovine, vodeća stražnja i prateća, su podizne što znači da vozilo može biti korišteno i u verziji 6×2 ili 4×2 kad je djelomično natovareno. Takav pristup ne samo da smanjuje radijus okretanja nego i smanjuje potrošnju goriva. To također rezultira i smanjenim habanjem guma i povećanom trakcijom. DAF FAK CF85 je pogodan za nosivost od 32 do 35.5 tona i bruto masu od 40 do 50 tona, ovisno o zakonskoj regulativi.

FAQ CF85 modeli kamiona

Novi FAQ CF85 također nudi stražnji troosovinski sklop, ali u ovom slučaju zadnja osovina je upravljiva prateća stražnja osovina s jednostrukim kotačima, što rezultira maksimalnom upravljivošću i manjim zagađenjem okoliša. Takva konfiguracija čini 4-osovinsko vozilo idealnim za upotrebu npr. pražnjenja kontejnera, hidraulične platforme ili kontejnerske preše za otpad u urbanim sredinama, ali je isto tako idealna i za primjenu u poljoprivrednom sektoru za skupljanje mlijeka, na primjer. Zahvaljujući maloj težini od 9100 kg (ovisno o izvedbi), FAQ CF85 nudi velike utovarne mogućnosti od 27 do 36 tona neto nosivosti, ovisno o zakonskoj regulativi.

Motori CF serije kamiona

Novi FAK CF85 i FAQ CF85 modeli dostupni su sa dnevnom, spavaćom i posebno prostranom Super Space kabinom. Pokreću ih PACCAR MX motori snage od 265 kW/360 KS do 375 kW/510 KS. CF85 FAK i FAQ su također dostupni i u EVV verziji – ultračistoj tehnologiji vezanoj uz očuvanje okoliša.
Nova 4-osovinska vozila dostupna su odmah.

Podijelite stranicu

Pozivamo vas da podijelite našu stranicu sa drugima.