S nama su bili novinari magazina “Kamion&Bus” g. Dubravko Majetić i g. Matko Jović, “Lastauto Omnibus” g. Igor Doležal i “Transport” g. Mladen Laktić.

Bogati program počeli smo kratkim izletom kroz Amsterdam u živopisno ribarsko mjesto Volendam, smješteno nešto sjevernije na obalama Markermeera, nekadašnjeg mora koje je postalo jezero nakon izgradnje poznate brane koja štiti Nizozemsku od Sjevernog mora.

Poslije ručka krenuli smo za Eindhoven gdje nas je dočekao g. Wil Christians, voditelj marketinga DAF sales operations-a i njegovi suradnici s kojima smo uz zajedničku večeru imali i konstruktivno druženje. Ovom druženju u okviru DAF press event-a bilo je prisutno 50 specijaliziranih novinara iz Europe, Azije, Afrike, Novog Zelanda i Australije s kojima smo na taj način započeli četverodnevni službeni posjet tvornici DAF.

Drugog dana obišli smo tvornicu DAF gdje su nas domaćini upoznali s kompletnim procesom razvoja i proizvodnje DAF kamiona. S posebnom pažnjom prezentiran je DAF Engine Test Center, najsuvremeniji laboratorij za ispitivanje motora u Europi.

Nakon obilaska tvorničkih pogona i laboratorija u kojima je sveukupno zaposleno oko 7200 djelatnika dobili smo priliku osobno testirati sve modele DAF kamiona na specijalnoj tvorničkoj testnoj stazi u Sint-Oedenrode-u.

Trećeg dana DAF press eventa organizran je posjet najvećoj europskoj luci i trećoj svjetskoj luci Rotterdam.

Fascinantno je upoznati se s takvom organizacijom od koje direktno i indirektno živi preko 300.000 ljudi u Nizozemskoj. Zapravo ne postoji vrsta tereta koju u luci Rotterdam ne mogu obraditi. Nafta, ugljen, hrana, sokovi, metali, kontejneri, sve što Europa uvozi i izvozi.

Četvrti dan je bio rezerviran za povratak. Rano u jutro već smo bili na aerodromu Schiphol spremni za povratak u Zagreb.

Podijelite stranicu

Pozivamo vas da podijelite našu stranicu sa drugima.