DAF predstavlja najbolji XF do sada

Sigurnost, pouzdanost i optimalni povrat uloženog

Najveća transportna učinkovitost bila je najvažniji kriterij pri razvoju novog DAF XF-a, koji je rezultirao vrlo niskim operativnim troškovima, minimalnom težinom vozila i najvećim dostupnim vremenom korištenja. Kompletno nova šasija, nova pogonska linija s novim Euro 6 PACCAR MX motorom, novi vanjski dizajn i renovirana unutrašnjost kabine, DAF-ova nova perjanica je najbolji XF do sada, kako za transportne tvrtke, tako i za vozače. Novi XF krenut će u proizvodnju na proljeće 2013. godine.

DAF nikad nije imao za cilj biti prvi na tržištu koji će ponuditi Euro 6 opciju. Umjesto toga DAF je odlučio iskoristiti vrijeme na raspolaganju za razvoj i prelazak na Euro 6 normu na najbolji mogući način: praktično, dobro pripremljeno i s proizvodom najveće moguće kvalitete. Takvim pristupom, i na platformi uspješnih prethodnika XF serije, konstruirano je kompletno redizajnirano vozilo, uzimajući u obzir najvažniji kriterij maksimalne učinkovitosti. Novi XF mora omogućiti vozaču maksimalni komfor, i iz tog razloga DAF je odlučio zadržati koncept kabine iz serije XF105 – dokazano najbolje rješenje na tržištu što se tiče prostranosti, praktičnosti i udobnosti – a DAF je poznat da pri razvoju novih rješenja nikad ne kalkulira s vozačevim komforom.

Novi XF: Najbolji kamion za prijevoznike
Novi Euro 6 PACCAR MX-13 motor:Novi-XF-vlasnik
Konstruiran za 1.6 milijuna kilometara
Potrošnja goriva na nivou Euro 5 ATe motora
Maksimalne performanse: do 2500 Nm pri niskim okretajima motora
Optimizirana masa za maksimalnu nosivost
Povećanje mase novog Euro 6 motora ograničena na < 90 kg
Kompletno nova šasija
Dobro uređen raspored komponenti na šasiji
Zapremina rezervoara goriva do 1,500 litara
Novi ovjes kabine i osovina za izvanrednu stabilnost vozila
Niski operativni troškovi
Servisni intervali do 150,000 km
Otpornost oštećenjima pri sudarima
Puno novih ATe rješenja, uključujući:
Odličan sustav hlađenja i protoka zraka oko motora
Novi AS-Tronic mjenjač s EcoRoll and Fast Shift opcijama
Nova pogonska osovina i omjeri diferencijala
Asistencija (praćenje) performansi vozača standard na svim verzijama

DAF je razvio kompletno novu generaciju Euro 6 motora na temeljima odlične reputacije u pogledu pouzdanosti i učinkovitosti koju ima 12,9-litara PACCAR MX Euro 5 motor, kako u Europi tako i u SAD-u. PACCAR MX-13 Euro 6 motor prezentira kombinaciju brojnih tehničkih  inovacija i dokazane „state-of-the-art“ tehnologije, koristeći „common rail“ sustav ubrizgavanja goriva, turbo punjač s varijabilnom geometrijom i EGR – recirkulaciju ispušnih plinova. Napredni sustav tretmana ispušnih plinova s DeNOx katalizatorom i aktivnim „soot“ filterom čestica (Diesel Particulate Filter) dizajniran je za maksimalnu učinkovitost na način da je uvijek na optimalnoj radnoj temperaturi i sastavu ispušnih plinova. Na taj način se događa pasivna regeneracija, izbjegavajući aktivnu regeneraciju filtera koliko god je to moguće, što rezultira smanjenjem potrošnje goriva.

Novi PACCAR MX-13 Euro 6 motor može se dobiti u verzijama od 300kW/410KS, 340kW/460KS i 375kW/510KS, velikog okretnog momenta od 2,000 do 2,500 Nm, dostupnog između 1,000 – 1,425 min-1. Ključni princip koji je utjecao  na razvoj nove pogonske linije bio je zadržati potrošnju goriva na istoj niskoj razini kao kod sadašnje linije ATe Euro 5 motora, bez kalkuliranja s izdržljivosti (radi vijek 1,6 milijuna kilometara) i dostupnom vremenu korištenja (servisni interval do 150,000 km).Euro 6 PACCAR MX13 motori u kombinaciji su s redizajniranim manualnim i automatskim, 12 i 16 brzina, mjenjačima proizvedenima od strane ZF-a. Nove funkcije automatiziranih mjenjača EcoRoll (slobodno kotrljanje) i Fast Shift (brzo mijenjanje), povećavaju vozački komfor i dodatno smanjuju potrošnju goriva reducirajući emisiju CO2. Isto se odnosi na novu pogonsku osovinu s novim „dužim“ omjerima diferencijala za vožnju pri niskim okretajima motora.

Novi PACCAR MX-13 Euro 6 motor može se dobiti u verzijama od 300kW/410KS, 340kW/460KS i 375kW/510KS, velikog okretnog momenta od 2,000 do 2,500 Nm, dostupnog između 1,000 – 1,425 min-1. Ključni princip koji je utjecao  na razvoj nove pogonske linije bio je zadržati potrošnju goriva na istoj niskoj razini kao kod sadašnje linije ATe Euro 5 motora, bez kalkuliranja s izdržljivosti (radi vijek 1,6 milijuna kilometara) i dostupnom vremenu korištenja (servisni interval do 150,000 km).

Euro 6 PACCAR MX13 motori u kombinaciji su s redizajniranim manualnim i automatskim, 12 i 16 brzina, mjenjačima proizvedenima od strane ZF-a. Nove funkcije automatiziranih mjenjača EcoRoll (slobodno kotrljanje) i Fast Shift (brzo mijenjanje), povećavaju vozački komfor i dodatno smanjuju potrošnju goriva reducirajući emisiju CO2. Isto se odnosi na novu pogonsku osovinu s novim „dužim“ omjerima diferencijala za vožnju pri niskim okretajima motora.

Optimalna masa za visoku nosivost

New-XF-malaEuro 6 regulativa nosi sa sobom novu tehnologiju i dodatne komponente što rezultira povećanjem mase vozila. Dizajnom nove šasije i upotrebom naprednih rješenja dodatna masa smanjena je koliko god je bilo moguće, osiguravajući maksimalnu nosivost i smanjujući potrošnju goriva.

Nove, još lakša pogonska osovina dostupna je za vozila do 44 tone nosivost i motore okretnog momenta do 2,300 Nm. „Stabilink“ konstrukcija koja u sebi sadrži funkciju balans štange upotrijebljena je kod ovjesa osiguravajući odličnu stabilnost i upravljivost ujedno smanjujući ukupnu masu vozila. Nova ploča sedla i domišljat način za smještaj nosača baterija, isto tako rezultiraju uštedom na težini vozila. Nova glava volana smještena je na multifunkcionalnom nosaču eliminirajući potrebu za posebnim nosačem, kao i još brojni primjeri na koji je način postignuta ušteda na težini vozila uključujući i novi krovni spojler. Krajnji rezultat svih inovacija je to da je novi Euro 6 XF 4×2 tegljač teži od istovjetnog Euro 5 XF105 tegljača za 90 kilograma.

Ciljajući maksimalnu učinkovitost, DAF se fokusirao na isporuku najboljeg mogućeg rasporeda na novoj šasiji. Standardan rezervoar za AdBlue od 90 litara (opcija 140 litara), smješten je ispod kabine a baterije unutar šasije na stražnjem dijelu. Kombiniranjem DeNOx sistema i „soot“ filtera u cijelovitu jedinicu omogućuje zapreminu rezervoara goriva od čak 1,500 litara za maksimalni doseg kretanja.

DAF je također predstavio brojna rješenja za smanjenje oštećenja pri sudarima čime je povećao učinkovitost i korisno vrijeme korištenja vozila. Primjeri za to su Lexan svjetla i maglenke, novi galvanizirani prednji odbojnik, novi stražnji blatobrani i redizajnirani poprečni nosač na stražnjem dijelu šasije.

Advanced Transport Efficiency – ATe (Napredna Transportna Učinkovitost)

Novim XF-om DAF je predstavio mnoštvo inovacije koje se savršeno uklapaju u „Advanced Transport Efficiency“ (ATe) program, što ima za cilj smanjenje operativnih troškova i utjecaja na okoliš. Optimizirani rashladni sustav motora treba manje korištenje ventilatora, nove funkcije mjenjača, novi omjeri dierencijala i upotreba mekanog tempomata, koji postupno vraća na prije podešenu brzinu vozila, samo su neki od primjeri ATe koncepta.

Novi-XF-komandna-plocaAsistencija (praćenje) performansi vozača („Driver Performance Asistant“), još je jedan odličan primjer ATe filozofije. Centralni ekran na instrument tabli daje informacije vozaču koliko goriva je potrošeno, nivo utjecaja  na pedalu gasa i ponašanje pri kočenju. Informacije se pojavljuju automatski na ekranu i utječu na učinkovitost vozača na primjer preporučujući mu da prebaci brzinu u viši stupanj, kako da uštedi gorivo regulirajući tlak u gumama na ispravnu vrijednost ili da podesi krovni spojler na zadanu visinu. Vozilo pruža informacije i tako  usmjeruje pažnju vozača na nepotrebno vrijeme aktiviranosti klima uređaja i rad motora na minimumu.

Novi XF: Najbolji kamion za vozača
Dizajniran za maksimalnu udobnost vozačaNovi-XF-vozac
Nova sjedala, novo kolo upravljača, nova instrument tabla s novim ekranom i prekidačima i novi držači za čaše za najbolju radnu okolinu
Nenadmašna prostranost za najveću udobnost na tržištu
Još veći kreveti za najveću udobnost spavanja
Sigurnost i udobnost
Bočni prozori na vratima iz jednog dijela
Veći retrovizori i prostorna preglednost
Kontrola stabilnosti vozila (VSC)
Napredni sustav kočenja u slučaju opasnosti
Ovjes kabine s mogućnošću absorbcije energije pri udaru
Odlična upravljivost i stabilnost zahvaljujući novom ovjesu kabine i osovina
Najbolje za vozača

Najveći nivo udobnosti počinje u momentu kad zakoračite u novi XF. Domišljato rješenje  pozicioniranja motora i rashladnog sutava na šasiji, pod kabine ostao je praktično na istom mjestu, visina se povećala za samo 3 cm na udobnih 1,47 metara od poda, osiguravajući udoban ulaz u kabinu preko samo tri aluminijske stepenice. Nizak pod XF Super Space kabine čini je naprostranijom kabinom na tržištu sa zapreminom ne manjom od 12,6 m3. Nizak pod kabine osigurava isto tako odličnu prostornu preglednost van kabine.

Unutrašnjost XF-a predstavljena je s mnoštvom poboljšanja. Nova sjedala s većom mogućnošću podešavanja daju puno veći stupanj udobnosti. Smještaj pedala je promijenjen i uključuje viseću pedalu kočnice za puno lakšu upotrebu pedale i daje dodatni prostor za noge vozača.

Novi-XF-interijerKolo upravljača je redizajnirano zajedno s instrument tablom dodajući mnogo novih funkcija i uključujući novi TFT ekran u boji, većeg formata što omogućuje lako čitanje informacija. Instrument tabla je redizajnirana s naglaskom na aluminijske obrube oko brojčanika. Novi, uočljivi prekidači, pregrupirani su po funkcijama za lako rukovanje i dostupnost. Druge novotarije uključuju i dva držača za čaše u centralnom dijelu table kao i pretinac za otpad na dohvat vozaču. Oplate na vratima su isto redizajnirane, a mogu se dobiti s aluminijskim letvicama koje se koriste i na suvozačkoj strani table. DAF je uspio čak unaprijediti trenutno najveću udobnost spavanja na tržištu time što je produžio krevete na 2,20 metara dužine (160 mm dubine). Novi multifunkcionalni panel i pretinci su premješteni na stražnji zid kabine.

Udobnost i sigurnost

Još jedan glavni cilj pri razvoju novog XF-a bilo je postići maksimalnu sigurnost. Zbog toga su bočni prozori na vratima napravljeni iz jednog dijela. Čak i konfiguracija retrovizora je pažljivo proučena: prostor između glavnog i širokokutnog retrovizora je povećan za veću preglednost i pogled između retrovizora. Širokokutni retrovizor sad ima veću površinu, a retrovizor na suvozačkoj strani je pomaknut prema natrag ostavljajući prostor između stupa kabine i kućišta retrovizora smanjujući mrtve kuteve za bolju preglednost.

„Kontrola Stabilnosti Vozila“ (VSC), preventiva od prevrtanja i proklizavanja, dolazi u standardnoj izvedbi. „Adaptivni tempomat“ (Adaptive Cruise Control – ACC) i „Prevencija frontalnog udara“ (Front Colision Warning – FCW) su ponuđeni kao dodatna opcija. Tijekom 2013. godine bit će dostupan „Napredni sustav kočenja u slučaju opasnosti“ (Advance Emergency Braking System – AEBS), to je sustav koji koči bez utjecaja vozača i zaustavlja vozilo kompletno ako je potrebno u opasnim situacijama. Instrument tabla je opremljena zonama s amortizerima za prevenciju ozljeda, na primjer koljena, u slučaju sudara.

Novi ovjes kabine dizajniran s mogućnošću absorbcije energije pri udaru također igra važnu ulogu u sigurnosti, kao i ojačanja kabine s predviđenim zonama deformacije s prednje i stražnje strane. Ovjes kabine dizajniran je na način da prilikom frontalnog sudara kabina ostane pričvršćena za šasiju ali se kompletna pomiče prema natrag ostavljajući je gotovo netaknutu.

Novi vanjski dizajn: praktičan i atraktivan
Snažan i elegantan izvana zahvaljujući novoj donjoj i gornjoj maski te upadljivoj kromiranoj letvici s DAF logom
Otpimiziran protok zraka za bolje hlađenje motora i nisku potrošnju goriva
Novi galvanizirani prednji branik
Kompletno redizajnirana prednja svjetla
Nova svjetla s LED tehnologijom, prvi na tržištu
Dnevna LED svjetla i kutna svjetla
Novi blatobrani i novi spojleri, bočni na šasiji i kabini, novi krovni spojler
DAF-ova nova perjanica ima snažnu ali opet elegantnu pojavu, zahvaljujući kompletno redizajniranom prednjem kraju, atraktivnom prelazu između gornje i donje maske. Izdignuta rebra maske s naglašenim aluminijskim detaljima imaju funkciju optimalnog protoka zraka kako za učinkovito hlađenje motora tako i za poboljšanje aerodinamike vozila smanjujući potrošnju goriva koliko god je to moguće.

Prednji branik je redizajniran da pridonosi boljoj aerodinamici i hlađenju motora, napravljen je, naravno od galvaniziranog čelika otpornog na oštećenja pri udarcima.

Povećana kromirana ploča s natpisom DAF postavljena ispod vjetrobrana posebno se ističe, zajedno s novim prednjim svjetlima. DAF je prvi na tržištu ponudio kao opciju LED glavna svjetla za impresivnu rasvjetu i dodatnu sigurnost, kao i dug vijek trajanja i malu potrošnju energije. Novu u rasvjeti je i kutno svjetlo koje se aktivira i prati vozilo koje kreće u zavoje smanjujući opasnost od oštećenja. Dnevna LED svjetla osiguravaju dodatnu vidljivost tijekom dana.

Aerodinamika vozila je isto jedan od ključnih faktora novog dizajna. Predstavljeni su novi bočni spojleri na šasiji i kabini, blatobrani i novi krovni spojler za XF Space kabinu, čija se visina može brzo i jednostavno podesiti od strane vozača. Blatobrani i bočni spojleri na šasiji su kompletno redizajnirani zajedno s kutnim spojlerima s prednje strane kabine, usmjerujući protok zraka prema retrovizorima i ručkama vrata održavajući ih čistima.

Novim XF-om, DAF nastavlja vodeću reputaciju na tržištu koju je osvojio XF105, kamion koji je visoko cijenjen među prijevoznicima kao i vozačima. Novi XF postavlja primjer za mjerilo učinkovitosti kod Euro 6 vozila u pogledu nove pogonske linije i kompletno domišljato redizajnirane šasije s mnogo poboljšanja usmjerenih na smanjenje težine. U isto vrijeme udobnost vozača ponovo je povećana novim dizajnom unutrašnjosti, boljom upravljivošću, prvoklasnim performansama vozila i još većim nivoom sigurnosti.

Novi XF: Najbolji XF do sada.

DAF Trucks N.V. – podružnica Američke kompanije PACCAR Inc, jedan je od najvećih proizvođača teških gospodarskih vozila – vodeći proizvođač u lakim, srednjim i teškim komercijalnim vozilima. U 2011. Godini ima udio od 15,5% na EU tržištu vozila preko 15 tona bruto mase. DAF u ponudi ima kompletnu gamu vozila, tegljača i šasija za svaku namjenu. DAF ima vodeću ulogu kad je riječ o podršci partnerima, MultiSupport Popravci i Održavanje ugovori, financijski servisi PACCAR Financial i prvoklasna dobava rezervnih dijelova. DAF razvija i proizvodi komponente kao što su osovine i motori za proizvođače autobusa po cijelom svijetu.
DAF Trucks N.V. ima pogone u Eindhovenu u Nizozemskoj i Westerlou u Belgiji, i mrežu preko 1000 dilera i servis partnera u cijeloj Europi i šire.

Podijelite stranicu

Pozivamo vas da podijelite našu stranicu sa drugima.