DAF ponovno nagrađen za najbolji dizelski motor na "BUS WORLD ASIA"

Stručni žiri je nagradio kvalitetu, pouzdanost i ekonomičnost DAF motora. Za vrijeme sajma “Bus world Asia” u Šangaju, DAF je ponovno nagrađen za kvalitetu, pouzdanost i ekonomičnost svojih motora; 9,2 litarski PR motor i 12,9 litarski MX motor. Stručni žiri je također nagradio i činjenicu da DAF nudi svoje motore u ultra čistoj EEV verziji koja je dostupna za ugradnju u gradske, prigradske i turističke autobuse. Ovo je već peta godina za redom da DAF osvaja ovu prestižnu nagradu.

“Bus world Asia” je jedna od svjetski najprestižnijih izložbi autobusa, a održava se godišnje u Šangaju. U prethodne četiri godine DAF je nagrađen sa nagradom “Best engine producer of the year” (“motor godine – najbolji proizvođač motora”). Stručni žiri čini 25 članova, predstavnika organizatora, velikih autobusnih kompanija te međunarodnih stručnih novinara.

Glavni zadatak DAF Trucks Russia je buduća ekspanzija prisutnosti DAF-a na tržištu ruske federacije. Ključni dio tog zadatka je daljnje jačanje i širenje servisne mreže, koja se trenutno sastoji od DAF Truck Sales & Service delaera u Moskvi, St. Petersburgu te DAF Service Dealera u Smolensku i Yekaterinburgu. Cilj je u dolazećim godinama proširiti mrežu na oko 20 lokacija kako bi se pokrila ova ogromna zemlja.

“DAF je zaslužio ovu prestižnu nagradu zbog pouzdanosti, trajnosti i niske potrošnje goriva DAF-Paccar motora.” komentirao je predsjednik žirija g.Martial Benoot. “Ovi čimbenici utječu na niske operativne troškove ključne kod prijevoza putnika. Pažnja posvećena zaštiti okoliša također igra važnu ulogu u odluci o nagradi. Za upotrebu u autobusima DAF također nudi svoje motore u ultra čistoj EEV izvedbi. Ti motori emitiraju 33% manje čestica u usporedbi sa trenutnom Euro 5 izvedbom”.

DAF isporučuje svoje motore preko 10 godina vodećim kineskim proizvođačima autobusa kao što su Zhongtong, Youngman i Higer. “U Kini imamo DAF motore sa prijeđenih preko 1,5 milijuna kilometara u vrlo teškim uvjetima, a stranke su njima još uvijek potpuno zadovoljne” rekao je Marcel de Vries, direktor DAF komponenti. “Činjenica da smo već peti puta zaredom osvojili ovu prestižnu nagradu potvrda je odlične reputacije koju je DAF stekao kao dobavljač motora za autobuse”.

Podijelite stranicu

Pozivamo vas da podijelite našu stranicu sa drugima.