DAF otvorio vlastitu podružnicu u Rusiji

DAF Trucks N.V. je otvorio vlastitu tvrtku-podružnicu u Moskvi koja ima za cilj daljnji razvoj DAF mreže i prodaje DAF vozila na ruskom tržištu.

Nova podružnica neće biti odgovorna samo za marketing i prodaju DAF vozila već također za buduću ekspanziju servisne mreže DAF dealera. U cilju da se osigura prvoklasna dobava rezervnih dijelova za ovo veliko tržište, Paccar Parts će također u blizini Moskve otvoriti distributivni centar rezervnih dijelova.

Glavni zadatak DAF Trucks Russia je buduća ekspanzija prisutnosti DAF-a na tržištu ruske federacije. Ključni dio tog zadatka je daljnje jačanje i širenje servisne mreže, koja se trenutno sastoji od DAF Truck Sales & Service delaera u Moskvi, St. Petersburgu te DAF Service Dealera u Smolensku i Yekaterinburgu. Cilj je u dolazećim godinama proširiti mrežu na oko 20 lokacija kako bi se pokrila ova ogromna zemlja.

Rapidan rast ruskog tržišta kamiona
Rusija je jedno od najbrže rastućih tržišta kamiona na svijetu. Očekuje se da će 2015. godine biti registrirano oko 120.000 novih teških kamiona. (u usporedbi sa cca 42.000 2010.g.), te svi proizvođači kamiona imaju povećan interes za to iznimno tržište. U usporedbi sa 2000. godinom kada je u Rusiji bilo registrirano 500 novih europskih kamiona, taj broj se povećao na oko 5.000 kamiona prošle godine. DAF je od toga imao 350 registracija što čini oko 7% tržišta europskih marki kamiona. Cilj je ove godine prodati minimalno 1.000 novih DAF kamiona te daljnjim aktivnostima povećavati prodaju i udio na tržištu.

Podijelite stranicu

Pozivamo vas da podijelite našu stranicu sa drugima.