5 komada DAF LF hladnjača za tvrtku ZMH Horvat

U organizaciji tvrtke TTI d.o.o. prilikom četvrtog DAF RoadShow-a 12. 4. 2013. upriličena je isporuka prve ovogodišnje, mini flote vozila.

Posebnost ove isporuke bila je činjenica da se nisu isporučivali tegljači, sa kojima DAF već četvrtu godinu zaredom prednjači u prodaji diljem Europe, već LF šasije sa nadograđenim rashladnim komorama ukupno dozvoljene mase 16 tona.

Kupac ovih vozila je tvrtka ZMH Horvat iz Konjščine koja je jedan od najvećih distributera smrznute hrane, riba, morskih plodova i ribljih prerađevina u Hrvatskoj pod nazivom Frozzy. U novije vrijeme iznajmljuje i prošireni skladišni prostor za duboko zamrznute prehrambene artikle.

Isporučena su vozila sa čistim i ekološkim EEV motorima snage 280 KS, kojima su pridruženi automatski mjenjači sa šest brzina za maksimalnu učinkovitost kod dostave robe. Kabine su opremljene jednim krevetom, klima uređajem i noćnim grijanjem (Webasto) kako bi se vozačima osigurali maksimalni komfor, udobnost i ugodno radno okruženje tijekom boravka u vozilu.

Osim DAF-a koji je zadužen da na svojoj šasiji nosi sav teret, za nadogradnju se pobrinuo predstavnik Lamberet-a za Hrvatsku. Sve zajedno montirano je u hrvatskom poduzeću Flammifer iz Ozlja, a rashladne uređaje postavili su stručnjaci hrvatske firme Termobil d.o.o. iz Rijeke, točnije njihova ekipa iz predstavništva u Dugom Selu.

Uz ovu malu flotu dogovoren je i ugovor o petogodišnjem cjelokupnom održavanju. Na RoadShowu isporučena su 4 LF-a, dok će peti biti isporučen u narednim danima.

Slijedeća prednost ovog modela LF-a je snažan i pouzdan pogonski sistem, kao važna komponenta ovakvog prijevoza obzirom na masivnu nadogradnju. Potpuno natovaren, DAF LF će s lakoćom svladati sve zastoje na usponima koji su česti dio konfiguracije gradskih ulica. Odlikuje se i izvrsnim ekološkim karakteristikama zahvaljujući DAF SCR ispušnom sistemu, čime se maksimalno štiti okoliš što je pogotovo važno u gradskim uvjetima korištenja.

DAF LF komunalno vozilo predstavlja idealnu kombinaciju za potrebe komunalnog odvoza: laka i precizna manevracija, ekonomična i ekološka vožnja, pouzdana snaga i profesionalna suvremena nadogradnja.

Podijelite stranicu

Pozivamo vas da podijelite našu stranicu sa drugima.